23 Kasım 2010 Salı

SOĞANLI PİZZA (BÖREK, ÇÖREK TARİFLERİ, ÇEŞİTLERİ, HAMUR İŞLERİ)

SOĞANLI PİZZA

 

Malzemeler:

Soğanlı karışım:

4 adet orta boy soğan

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı mısır unu

2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

1 paket Pizza Unu veya Un

1-1,5 çay bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ


Hazırlanışı:

Soğanlı karışım: Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın. Yumurtayı ve tuzu çatal yardımı ile çırparak, üzerine mısır ununu azar azar yedirin. Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Hamur: Pizza unu su ve sıvı yağ ile yoğurup yuvarlak açın. Üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün.

Üzerine sırasıyla 2 su bardağı kaşar serpin, soğanlı karışımı yayın ve tekrar kalan kaşarı serpip pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
 

Hiç yorum yok: