23 Kasım 2010 Salı

SİGARA BÖREĞİ (KIYMALI) (BÖREK, ÇÖREK TARİFLERİ, ÇEŞİTLERİ, HAMUR İŞLERİ)

SİGARA BÖREĞİ (KIYMALI) 


Malzemeler

1 paket üçgen yufka

İçi için

200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 y.k. sıvıyağ
2 adet sivribiber
1 adet domates
Karabiber
Toz biber
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Yeterince sıvıyağ veya zeytinyağ


Hazırlanışı

İç harcı hazırlamak için, incecik doğranmış soğanı 3 kaşık yağda soteleyin. Salçayı, sivri biberleri, kıymayı ve kabuğu soyulup küçücük doğranmış domatesi sırayla ekleyip kavurun. En son baharatlarını ilave edip ocağın altını kapatın.

Oda sıcaklığına gelince yufkaların geniş kısmına 1 yemek kaşığı kıymalı harçtan yayıp sigara böreği gibi sarın. Zeytinyağına batırıp yahut fırça yardımıyla yufkalara sürüp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında kızarıncaya dek pişirin.

Hiç yorum yok: