23 Kasım 2010 Salı

YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ (KOLAY BÖREK, ÇÖREK TARİFLERİ, ÇEŞİTLERİ, HAMUR İŞLERİ)

YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ

 

Malzemeler : (6 kişi için)

2 adet Yufka

125 gr Tereyağ ya da Margarin

½ paket Kesme Makarna

2 adet Yumurta

1 su bardağı Süt

1 kase Beyaz Peynir

1 küçük bağ Maydanoz

Tuz, Karabiber


Hazırlanışı :

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. İki yumurta, süt ve yağı karıştırıp bir harç yapın ve makarnaya ekleyin.

Yağlanmış tepsiye bir yufkayı yayın. Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın. Ortasına maydanozlu peyniri yerleştirin. Tekrar kalan makarnayı ekleyin. En üstünü diğer yufka ile kapatın. Yumurta, süt, yağ karışımından sürüp 180 derece sıcaklıktaki fırına verin. Kızarınca dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok: