23 Kasım 2010 Salı

PASKALYA ÇÖREĞİ (BÖREK, ÇÖREK TARİFLERİ, ÇEŞİTLERİ, HAMUR İŞLERİ)

PASKALYA ÇÖREĞİ 

 


Malzemeler:

Hamur:

1 paket Mayalı Un

125 g yumuşak margarin

Yarım çay bardağı toz şeker

1 yumurta

2 çay bardağı ılık süt

Üzeri için:

1 yumurta sarısı


Hazırlanışı:

Hamur: Un ve mayayı karıştırın. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip kaba yapışmayacak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.

Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya ayırarak 15 cm boyunda çubuk şeklinde uzatın. 3 parça kullanarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün. Fırın tepsisine dizin ve üzerini örterek 30 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika

Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok: