14 Mart 2010 Pazar

Türkiye Cumhuriyeti 60. Hükümeti Üyeleri

Türkiye Cumhuriyeti 60. Hükümeti Üyeleri

BAŞBAKAN:RECEP TAYYİP ERDOĞAN
AK Parti Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Tenzile'dir. İktisatçı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Özel sektörde müşavirlik ve üst düzey yöneticilik yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu ve Kurucu Genel Başkanı seçildi. 22. Dönem Siirt Milletvekili. 59. Hükümet'te Başbakanlık görevini yürüttü. 60. Hükümet'te ikinci defa Başbakanlık görevini üstlendi. İngilizce bilen Erdoğan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI:CEMİL ÇİÇEK
AK Parti Cemil Çiçek, 15 Kasım 1946'da Yozgat'ta doğdu. Babasının adı Hacı Ahmet, annesinin adı Meliha'dır. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Yozgat Belediye Başkanlığı yaptı. Anavatan Partisi Kurucu Üyesi oldu. 18. Dönem Yozgat, 20, 21 ve 22. Dönem Ankara Milletvekili. 46, 47 ve 53. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 58 ve 59. Hükümetlerde Adalet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine atandı. İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Çiçek, evli ve 3 çocuk babasıdır. DEVLET BAKANI VE

BAŞBAKAN YARDIMCISI:BÜLENT ARINÇ
AK Parti Bülent Arınç, 25 Mayıs 1948'de Bursa'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Ayşe Sevdiye'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 20, 21, 22. Dönem Manisa Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu. Bu görevi esnasında, 60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Arınç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI:ALİ BABACAN
AK Parti Ali Babacan, 4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Güner'dir. İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da işletme dalında tamamladı. ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi oldu. 22. Dönem Ankara Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Çok iyi derecede İngilizce bilen Babacan, evli ve 2 çocuk babasıdır. DEVLET BAKANI
MEHMET AYDIN AK Parti Mehmet Aydın, 20 Mart 1943'de Elazığ Göl köyünde doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Gülüş'tür. Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını İskoçya Edinburgh Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Dalında tamamladı. Değişik üniversitelerde Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1978'de Doçent, 1984'te Profesör oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevinde bulundu. Uzun yıllar üniversite bünyesinde çeşitli kurullarda görev aldı. Yayınlanmış 10 kitabı bulunmaktadır. 22. Dönem İzmir Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Devlet Bakanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilen Aydın, evli ve 2 çocuk babasıdır.


DEVLET BAKANI:HAYATİ YAZICI
AK Parti Hayati Yazıcı, 23 Mayıs 1952'de Rize Çayeli'nde doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatma'dır. Hukukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kamu hukuku alanında seminer çalışmalarına katıldı. 1976 Yılında hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesi'nde kamu görevine başladı. Sırasıyla Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı Hâkimliklerinde bulundu. 1984 yılı sonunda kamudan ayrıldı. İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak serbest çalışmaya başladı. Çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde yer aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. Genel Başkan Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı oldu. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. Yazıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

DEVLET BAKANI:FARUK NAFIZ ÖZAK
AK Parti Faruk Nafız Özak, 19 Nisan 1946'da Trabzon'da doğdu. Babasının adı Ali Haydar, annesinin adı Safiye'dir. İnşaat Yüksek Mühendisi; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Trabzonspor'da profesyonel olarak futbol oynadı ve takım kaptanlığı yaptı. "Yılın Sporcusu" ödülü'nü aldı. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi olarak Asbaşkanlık ve Başkanlık görevlerini yürüttü. YAPISUN AŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Trabzon Kalkınma Vakfı kuruculuğunda bulundu. 22. Dönem Trabzon Milletvekili. 59. Hükümet'te Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet'te yeniden Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevine getirildi. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine atandı. İngilizce bilen Özak, evli ve 2 çocuk babasıdır.


DEVLET BAKANI:MEHMET ZAFER ÇAĞLAYAN

Mehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957'de Muş'ta doğdu. Babasının adı M.Salih, annesinin adı Muhlise'dir. Makine Mühendisi ve Sanayici; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Sanayici olarak çalıştı. 1987'de Ankara Sanayi Odası'na Oda Meclisi Üyesi oldu. 1989'da Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 1991'de Başkanvekili ve 1995'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2007'ye kadar bu görevini sürdürdü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı'nın Mütevelli Heyet Üyesi oldu. 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

DEVLET BAKANI:FARUK ÇELİK
AK Parti Faruk Çelik, 17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir. Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Yıldız Üniversitesine bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsü'nde iki yıl işletme eğitimi gördü. Lise öğretmenliği yaptı. Serbest ticaretle uğraştı. Yerel bir gazetenin sahipliğini ve köşe yazarlığını yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. 21, 22. Dönem Bursa Milletvekili. 60. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. Arapça bilen Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI:MEHMET VECDİ GÖNÜL
AK Parti Mehmet Vecdi Gönül, 29 Kasım 1939'da Erzincan'da doğdu. Baba adı M. Saffet, anne adı Lütfiye'dir. Mülki İdare Amiri; AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. TODAİE'de uzmanlık eğitimi yaptı. Yüksek lisansını ABD Güney California Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında tamamladı. Değişik illerde Kaymakamlık yaptı. Mülkiye Müfettişi, İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürü, Kocaeli Valisi, Emniyet Genel Müdürü, Ankara Valisi olarak görev yaptı. YÖK Kurucu Üyeliği'ne getirildi. İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı oldu. Sayıştay Başkanlığı'na seçildi. Avrupa Sayıştaylar Birliği Denetçiliği ve ECO Ülkeleri Sayıştaylar Birliği Başkanlığı yaptı. İspanya "Beyaz Kurdeleli Büyük Askeri Liyakat Nişanı", Afganistan "Gazi Amir Amanullah Han Yüksek Devlet Madalyası" ve Ukrayna "Altın Takdir Madalyası"nın sahibi oldu. 21, 22. Dönem Kocaeli Milletvekili. 21. Dönem'de TBMM Başkanvekili, 58 ve 59. Hükümetlerde Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Milli Savunma Bakanı oldu. İngilizce bilen Gönül, evli ve 3 çocuk babasıdır.


DEVLET BAKANI:EGEMEN BAĞIŞ


AK Parti Egemen Bağış, 23 Nisan 1970'te Bingöl'de doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Güler'dir. Üst Düzey Yönetici; The Baruch College of The City University of New York İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede kamu yönetimi alanında yaptı. ABD New York'ta Turkish Link Danışmanlık, Emlak ve Tercüme Bürosunu kurdu. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanlığına iki dönem oybirliği ile seçildi. Yurt Dışındaki Türkler Danışma Kurulu'nda görev yaptı. AK Parti Genel Başkanı Dış İlişkiler Danışmanlığı'nda bulundu. İstanbul Modern ve Santral Müzelerinin kurucuları arasındadır. Halen 2010 Avrupa Kültür Başkenti Girişim Grubu Başkanlığını yürütmektedir. İtalya Devlet Nişanı sahibidir. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkan Yardımcısı ve Transatlantik Komitesi Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Bağış, evli ve 2 çocuk babasıdır.


DEVLET BAKANI:SELMA ALİYE KAVAF


Selma Aliye Kavaf, 1 Temmuz 1962'de Denizli'de doğdu. Babasının adı Niyazi, annesinin adı Gülseren'dir. Öğretmen; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ni bitirdi. Öğretmen olarak görev yaptı. 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine atandı. İngilizce bilen Kavaf, evli ve 1 çocuk annesidir.


DEVLET BAKANI:CEVDET YILMAZ

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır. Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi uluslararası ilişkilerde; doktorasını Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetiminde tamamladı. Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama Uzmanlığına atandı. Devlet Plânlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. Bu görevi esnasında, 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine atandı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

ADALET BAKANI:SADULLAH ERGİN


AK Parti Sadullah Ergin, 6 Temmuz 1964'te Hatay Antakya'da doğdu. Babasının adı Mehmet İsmet, annesinin adı Hatice'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde kurum avukatı olarak çalıştı. Serbest avukatlık yaptı. Çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem Hatay Milletvekili. 60. Hükümet'te Adalet Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Ergin, evli ve 3 çocuk babasıdır.


SAĞLIK BAKANI:RECEP AKDAĞ

AK Parti Recep Akdağ, 8 Mayıs 1960'ta Erzurum'da doğdu. Babasının adı Yahya, annesinin adı Zekiye'dir. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. Özellikle çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında olmak üzere 100'ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odası'ndan "Yılın Makalesi" ödülünü aldı. 22. Dönem Erzurum Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atandı. İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

ULAŞTIRMA BAKANI:BİNALİ YILDIRIM

AK Parti Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Babasının adı Dursun, annesinin adı Bahar'dır. Gemi İnşaatı Yüksek Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğü'nde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Ulaştırma Bakanı oldu. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.


İÇİŞLERİ BAKANI:BEŞİR ATALAY

AK Parti Beşir Atalay, 1 Nisan 1947'de Kırıkkale Keskin'de doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Memduha'dır. Sosyolog ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. ABD Michigan Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1983'te sosyoloji doçenti oldu. DPT'de Sosyal Planlama Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 1992'de profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesi'nde Öğretim Üyeliği, UNESCO'da Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptı. Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Koordinatörü olarak çalıştı. Çeşitli kitap, makale ve tebliğleri yayımlandı. 22. Dönem Ankara Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Atalay, evli ve 3 çocuk babasıdır.


TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI:MEHMET MEHDİ EKER

AK Parti Mehmet Mehdi Eker, 1 Ocak 1956'da Diyarbakır Bismil'de doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Fehime'dir. Veteriner Hekim ve Tarım Ekonomisi Uzmanı; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Aberdeen'de tarım ekonomisi alanında; doktorasını Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı, Koruma ve Kontrol Genel Müdürü ve Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptı. 22. Dönem Diyarbakır Milletvekili. 59. Hükümet'te Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulundu. 60. Hükümet'te yeniden Tarım ve Köyişleri Bakanı oldu. İngilizce bilen Eker, evli ve 3 çocuk babasıdır.

DIŞİŞLERİ BAKANI:AHMET DAVUTOĞLU



MALİYE BAKANI:MEHMET ŞİMŞEK

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. ABD Büyükelçiliği'nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI:NİMET ÇUBUKÇU

AK Parti Nimet Çubukçu, 2 Mart 1965'te Ayrancı'da doğdu. Babasının adı Ferit, annesinin adı Emine'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 22. Dönem'de AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyonu Üyeliklerinde bulundu. 59. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Devlet Bakanı oldu. Hükümette yapılan değişiklikte, Millî Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. Orta düzeyde Almanca bilen Çubukçu, evli ve 1 çocuk annesidir.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI:MUSTAFA DEMİR


AK Parti Mustafa Demir, 18 Ocak 1961'de Trabzon Şalpazarı'nda doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Safiye'dir. Mimar; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. Özel sektörde çalıştı. Türkiye Emlak Bankası AŞ'de Fen Eksperliği görevinde bulundu. Samsun'da mimarlık, inşaat müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Samsun Şubesi Kurucu Üyesi oldu ve Şube Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Atakum Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 22. Dönem Samsun Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi. Bu görevi esnasında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevine atandı. Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.


ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI:ÖMER DİNÇER

Ömer Dinçer, 10 Eylül 1956'da Karaman'da doğdu. Baba adı Duran Ahmet, anne adı Ayşe'dir. Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yönetimi ve Politikası Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında 1988'de Doçent, 1994'te Profesör oldu. 1993'te ABD Drexel Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. Marmara Üniversitesi Orta Doğu Ülkeleri Enstitüsü'nde Müdür Yardımcılığı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programları'nda Başkanlık yaptı. BM Habitat II Konferansı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinatörü olarak görev aldı. Beykent Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Başbakanlık Başmüşavirliği ve Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüttü. Beş adet kitabı ve çok sayıda makalesi yayınlandı. 60. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Dinçer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

SANAYİ VE TİCARET BAKANI:NİHAT ERGÜN

AK Parti Nihat Ergün, 14 Eylül 1962'de İzmit Çınarlı'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Şahizer'dir. İktisatçı, Yönetici ve Yönetim Danışmanı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Derince Belediye Başkanlığına seçilerek bu görevi yürüttü. 22. Dönem Kocaeli Milletvekili. 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevine atandı. İngilizce bilen Ergün, evli ve 4 çocuk babasıdır.


ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI:TANER YILDIZ

AK Parti Taner Yıldız, 3 Nisan 1962'de Yozgat Devecipınar'da doğdu. Babasının adı Eşref, annesinin adı Emine'dir. Elektrik Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Kayseri Elektrik Üretim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. 22. Dönem Kayseri Milletvekili. 60. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 4 çocuk babasıdır.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI:ERTUĞRUL GÜNAY

Ertuğrul Günay, 1 Mart 1947'de Ordu'da doğdu. Babasının adı Nazım, annesinin adı Mürüvvet'tir. Hukukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Bosna Savaşı sırasında Bosna'ya giden Türk aydınlarına öncülük etti. Doğu Konferansı ve Yeni Siyaset Girişimi adlı sivil girişimlere çağırıcı ve kurucu olarak katıldı. Çeşitli gazete ve dergilerde yer alan çok sayıda makale ve söyleşisinin yanında iki kitabı yayınlandı. 16.(V) Dönem Ordu Milletvekili. 60. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Günay, evli ve 2 çocuk babasıdır.


ÇEVRE VE ORMAN BAKANI:VEYSEL EROĞLU


Veysel Eroğlu, 18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine'dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını İTÜ'de tamamladı. Hollanda Delft'de araştırmalar yaptı. 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı. 60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok: