23 Ekim 2009 Cuma

CUMHURİYET BAYRAMI HAKKINDA HAZIR KONUŞMA METNİ



Saygı değer müdürüm, değerli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrenciler ve çok kıymetli velilerimiz,
Cumhuriyet kakkında bir konuşma metni hazırlamak ve bunu sizlerle paylaşmak o kadar mutluluk verici bir durum ki bunu ancak ulusumuzun, kurtuluş mücadelesinin aşamalarını incelerken anlayabilirsiniz. Ben size bu gün alışılmış laflarla Kurtuluş savaşımızı ve cumhuriyetimizi nasıl kurduğumuzu anlatmayacağım. Bunu siz zaten biliyorsunuz ve muhtemelen internette araştırma gereği duyarak daha fazla bilgiye erişeceksiniz.


Cumhuriyet tanımını, ulu önderimiz Mustafa Kemal aslında “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek açıklamıştı. Aslında her yıl 29 Ekimde Kutladığımız Cumhuriyetin tek tanımı da bu olmalı. Özgürlük ve Bağımsızlık. Halkın yönetime katılması, halkın kendi kendini yönetmesi anlamına gelen temsilci seçimiyle yöneticilerini belirlemesi.

Büyük önderimiz atatürk tarafından tüm Türk milletine armağan edilen Cumhuriyeti korumak ve kollamak bizlere düşüyor. Cumhuriyetin erdemlerini kavramadan bunu anlamak çok zor. Öyleyse öncelikle Cumhuriyet rejiminin ülkemiz insanına neler kazandırdığına bir bakmalıyız. Atatürk ilke ve devrimlerine sadakatle bağlı bir gençlik yetiştirmek, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin gelişmesi için çok önemlidir.




Sevgili çocuklar, atamızın hayatını, eserlerini, bize bıraktıklarını iyi okumalı ve özümsemelisiniz. Bunu yapmalısınız ki ülkemiz sonsuza kadar özgür ve bağımsız bir ülke olmaya devam etsin.

Sevgili öğrencilerimizin, Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları için hazırlamış olduğu programdaki etkinlikleri izlemek ve coşkulu Cumhuriyet Şiirlerini dinlemek için sabırsızlandığınızı biliyorum. Son söz olarak Cumhuriyetimizi bize armağan eden başta büyük önderimiz Mustafa Kemal atatürk olmak üzere bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşamamızın temelini atan tüm şehit ve gazilerimize saygılarımızı bir kez daha sunuyoruz.kaynak :sevgi bingöl www.destekegıtımı.com

Hiç yorum yok: