ACIBADEM TACI
Malzemeler:
Kek:
1 paket Kakaolu Kek Karışımı
3 yumurta
125 g yumuşak margarin
8-9 yemek kaşığı su
Krema:
1 paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı öğütülmüş badem
Üzeri için:
1 paket Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı yaprak badem
Hazırlanışı:
Kek: Kek karışımı ve kakaosunu bir çırpma kabına alın. Yumurta, margarin ve suyu ekleyip 2-3 dakika çırpın. Ortası delik derin bir kek kalıbını yağlayıp hamuru dökün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika
Soğutup kalıptan çıkartın ve enlemesine üç parçaya ayıracak şekilde kesin.
Krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş bademleri ekleyip iyice karıştırın. Yarısını kekin alt tabanına sürün ve orta tabanı kapatın. Kalan krem şantiyi sürüp üzerine üçüncü tabanı kapatın.
Çikolatalı sosu süt ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın. Soğutun ve kekin üzerine sürün. Üzerine yaprak bademleri serpin. 1-2 saat dolapta soğutup dilimleyerek servis yapın.
ANANAS KAYIKLARI
Malzemeler:
Hamur:
1,5 çay bardağı su
25 g margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Yarım paket Kabartma Tozu
Krema:
1 paket Çikolatalı Krem Şanti
1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve)
5 dilim ananas (konserve)
20 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın. Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin. Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın. Bu hamuru krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın.
Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın. Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın. Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın.
Çikolatayı benmari usulü eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin.
BADEM ŞEKERİ
Malzemeler:
2 su bardağı tuzsuz badem
1 su bardağı Pudra Şekeri
1 yumurta akı
Hazırlanışı:
Bademleri robotta iyice öğütün. Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın. Yumurta akını ilave edin ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde bastırarak inceltin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. 75oC’ye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Ayarı 100oC’ye yükseltip 1 saat daha pişirmeye devam edin ve fırından çıkartın.
GÜLLAÇ TATLISI (SÜTLÜ)
Malzemeler : (6 kişi için)
6 yaprak güllaç
200 gr Ceviziçi
½ Kg Toz Şeker
1 Kg Süt
Meyva Şekerlemesi yada Hindistan Cevizi
Hazırlanışı :
Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarısını koyarak el yakacak sıcaklığa kadar ısıtın. Ceviziçini fazla ufaltmadan dövüp, hazırlayın.
Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarım güllacı tekrar ikiye katlayarak sıcak sütün içine batırıp yumuşamasını sağlayın. Sütten çıkararak tabağa alın. İkiye katlanmış ama çeyrek güllaç görünümündeki yaprağın geniş tarafına dövülmüş cevizden iki kaşık koyup sigara böreği gibi ama daha kalınca sarın. Hepsini aynı şekilde sararak cam tepsiye dizin.
Kalan sütü kaynatıp şekerini koyun. Damak tadınıza göre şekerini azaltıp, artırabilirsiniz. Şeker sütün içinde eriyince sıcak sütü güllaç tepsisine yavaş yavaş dökün. Üzerine bir kapak kapatıp sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çektikçe yeni süt ilave edin. Güllaçlar iyice sütlü olmalı.
Üzerine isteğe göre meyva şekerlemesi ya da hindistan cevizi tozu ile süslenebilir. Hindistan cevizi beyaz güllacın üzerinde pek belli olmasa da çok hoş bir koku ve tad sağlar. Sütünü iyice çekip, doyma noktasına gelen güllaç tepsisini buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra tabaklara alarak servis yapın.
KABAK TATLISI
Malzemeler : (6 kişi için)
2 Kg Bal Kabağı
1 Kg Toz Şeker
Süslemek için Ceviz
Hazırlanışı :
Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.
Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler :
½ Kg Kestane
350 gr Tozşeker
2 tatlı kaşığı Vanilya
Su
Hazırlanışı :
Kestanelerin dış kabukları soyulur. İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır. Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur.
Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir.
Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir.
Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir. Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir.
Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir.
KOKOS
Malzemeler:
Hamur:
2 yumurta
2 yumurta sarısı
150 g margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı Kakao
2 yemek kaşığı rom
1 paket Vanilya
1,5 su bardağı un
1 paket Kabartma Tozu
Hindistancevizli karışım:
2 yumurta akı
1,5 çay bardağı Pudra Şekeri
3 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı Malibu
Krema:
2 muz
1 limonun suyu
1 paket Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Yarım çay bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı:
Hamur: 2 yumurta, 2 yumurta sarısı, margarin, toz şeker, süt, kakao, rom, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Hindistancevizli karışım: Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve malibuyu da ekleyip iyice karıştırın.
Hamurun yarısını 25x12 cm ölçulerindeki yağlanmış baton kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizli karışımı yayın ve kalan hamuru döküp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika
20'nci dakikada fırının kapağını açıp kekin ortasına bir bıçak yardımı ile uzunlamasına 2 cm derinliğinde bir yarık açın.
Pişirdiğiniz keki soğutup kalıptan çıkartın.
Krema: Muzlardan birini küçük parçalara, diğerini de dilim dilim doğrayın ve limon suyuna bulayın. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 1/3 ‘ni ayrı bir kaba alıp küçük parçalara kestiğiniz muzları ekleyin ve karıştırın. Keki yatay olarak üçe kesin ve aralara muzlu kremayı sürüp tekrar yapıştırın. Üzerini kalan pasta kreması ile kaplayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder