25 Aralık 2013 Çarşamba

Türkiye'de en son sel nerede oldu?

09 Ağustos 2013

Samsun’un Atakum ilçesinde arife günü gece geç saatlerinde etkili olan sağanak yağış dün sabaha kadar devam edince çok sayıda evin alt katlarıyla işyerleri sular altında kaldı. Kanalizasyonlar tıkandı. Yollar göle döndü. İlçeye sevk edilen polis ekipleri, Türkiş, Ömürevleri, Atakent, Kurupelit mahallerinde sürekli devriye gezerek insanları uyarıp alt katların boşaltılmasını istedi.
Sel suların nedeniyle dereler taşarak ağaçları söküp Samsun-Sinop Karayoluna sürüklemesi ve biriken su nedeniyle ulaşım aksadı. Samsun-Atakum tren hattında da aksamalar yaşandı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Atakum’da yaşanan dere taşması ve su baskını nedeniyle yaklaşık 200 ev ve işyerinin zarar gördüğünü belirterek can kaybının olmadığını söyledi. Geçen yıl temmuz ayında yaşanan sel olayından sonra belediyelerin ve kurumların aldıkları tedbirler nedeniyle bu yıl üzücü olay yaşanmadığını dile getiren Vali Aksoy, şunları söyledi:

13 kişi kurtarıldı
“Bugünkü yağış miktarı metrekarede 205 kilogram. Geçen yılın oldukça üstünde. Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri müdahaleye başladı. Temennimiz bu seli en az hasarla atlatabilmek. Bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Araba ve evlerinde mahsur kalan 13 kişi de kurtarıldı.” Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapılan uyarıları rağmen insanların binaların bodrum katlarında oturmaya devam ettiklerini söyleyerek,  “Bodrum katlarına yerleşen vatandaşlarımızın evlerini su bastı. İkazlara rağmen vatandaşlar bodrum katlarında kalmaya devam ediyor. ‘Deniz kotasının altında ev yapılmasın’ diyoruz. Ucuz atlattık” dedi.
http://gundem.milliyet.com.tr/

Hiç yorum yok: