28 Şubat 2011 Pazartesi

PROF. DR SABİHA PAKTUNA KESKİN ,ÇOCUĞUNUZLA NASIL BİR İLETİŞİM KURULUR KENDİNE GÜVENEN ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLİR

PROF. DR SABİHA PAKTUNA KESKİN ,ÇOCUĞUNUZLA NASIL BİR İLETİŞİM KURULUR KENDİNE GÜVENEN ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLİR

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, çocuğunuzla nasıl iletişim kurabileceğinizi ve kendine güvenen bir çocuğun nasıl yetiştirileceğini anlatıyor...

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, hem Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, hem de Çocuk Nöroloji Uzmanı. Çocuklarla ‘Doğru’ İletişim konusunda yayınlanmış kitabıyla biz annelere yol gösteriyor.

Bu yazımızda, Anne çocuğuyla nasıl iletişim kurmalı? Anneler kendine güvenen bir çocuk yetiştirmek için neler yapmalı? İyi anne kime denir? sorularına Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in verdiği yanıtlar yeralıyor.

İşte Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin çocuklu hayatla ilgili önerilerinden bazıları… 

  • Çocuk davranışları durağan değil, dinamiktir. Yani belli bir yaşta belli bir şekilde davranan çocuk, bir diğer yaşta bambaşka davranır.
  • Çocuğun içinde bulunduğu yaşa özgün gelişmeye uygun olarak davranış biçimi sürekli değişir.
  • Davranışlardaki değişim yaş dönemine bağlı olarak, kendine özgü belli zaman aralıkları içinde olur.
  • Çocuk, her gelişme aşamasının sonunda, bir sonraki aşamanın alt yapısını kazanmalıdır. Başka bir deyişle, bir sonraki döneme, bir sonraki dönemde doyuma ulaşmış olarak başlamalıdır.
  • Bir önceki aşamanın gereksinimleri doyurulmadan, bir sonraki aşamaya geçen çocukta, çeşitli davranış sorunları ortaya çıkar.
  • Harcı yetersiz tuğlanın, üstteki tüm tuğlaları olumsuz etkilemesi gibi, herhangi bir dönemdeki olumsuz deneyimler, çocuğun tüm yaşantısına olumsuz olarak yansır.

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in çocukla nasıl iletişim kurulacağına dair önerileri, kendine güvenen çocuk nasıl yetiştirilir sorusuna cevabını izlemek için tıklayınız:

Anne çocuğuyla nasıl iletişim kurmalı?



Anneler kendine güvenen bir çocuk yetiştirmek için neler yapmalı?



İyi anne kime denir?





Kitap Önerisi
Sabiha Paktuna Keskin'in Boyut Kitapları’ndan çıkan “Çocuklarla ‘Doğru’ İletişim” adlı kitabı ise bir harika. Kitapta hem çocuğun doğumundan ergenlik çağına kadarki gelişim dönemlerinin özeliklerini tanıma fırsatı buluyorsunuz, hem de bizzat yaşanmış örneklerle kendinizi ve çocuğunuzla olan iletişiminizi sorgulama fırsatı. 

Çocuklarla Doğru İletişim kitabı mutlu bir yuvaya, mutlu bir çocuğa sahip olmak isteyen anne ve babalar için çok önemli bir başvuru kaynağı...



Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Özel Eğitim ve Danışmanlık Merkezi
(212) 613 32 79-80



Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin ile ilgili diğer yazılarımızı okunuz mu?



Hiç yorum yok: