29 Ekim 2010 Cuma

KOLAY KURABİYE TARİFİ VE MALZEMELERİ

KOLAY KURABİYE 


Malzemeler:

Hamur:

250 g margarin

Yarım su bardağı Pudra Şekeri

3 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 paket vanilya

Yarım su bardağı Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

Hamur: Derin bir kap içerisinde margarin ve pudra şekerini iyice çırpın. Elenmiş un, 1 paket vanilya ve hamur kabartma tozunu da ilave ederek sertçe bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin. Tepsiye dizip pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika

Sıcakken üzerine 1 paket vanilya ile karıştırılmış pudra şekerini serpin.

Hiç yorum yok: