İncir Faydaları
Yüksek miktarda vitamin, mineral ve protein vardır. Demir, kalsiyumun, fosfor, magnezyum, potasyum mineralleri, A, B1, B2 gibi vitaminler içerir.
İçeriğindeki fosfor ve kalsiyum sayesinde kemik ve diş sağlığı için yararlıdır.
Hücrelerin yenilenmesini sağlar.
Sindirimi rahatlatıcı özelliği incirin yararları ndandır.
Yüksek lif oranına sahiptir. Diğer sebze ve meyvalara nazaran çok daha fazla lif içerir.
Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır. Kuru incirdeki omega-3 kolesterolü azaltmakla
birlikte beyin ve kalp sağlığı içinde faydalıdır.
Kansızlığı önlemesi incir yararları arasındadır. Kuru incir kan yapıcı etkinliktedir.
İncirin içerdiği şekerin büyük bir kısmını glikoz ve fruktoz meydana getirir. İnsan beyni enerji için yalnızca glikozu kullanabilmektedir.
İncirde bulunan benzaldehit‘in antikanserojen etkinliğe sahip olduğu tespit edilmiştir.
Ciltteki yaraların daha hızlı kapanmasını sağlaması bir diğer incir faydası olarak belirtilebilir.
Zeytinyağına batırarak yendiğinde basur sorunları için yardımcı olabileceği belirtilmektedir.
Kabızlığı önlemede taze incir faydalıdır.
incir kalorisi
100gr Taze incir : 75-80 kalori
100gr Kuru incir kalori : 250 kalori
İncir taze ve kurutularak yenildiği gibi reçeli ve kompostosuda yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder