21 Ekim 2009 Çarşamba

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği ne iş yapar

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği

Güçlü olan insanın, bu gücünü sevgi ve şefkat duygularıyla muhtaç hayvanların yardımına koşarak yüceltmesi, insanlığının ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaştığının en belirgin göstergesidir.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği , THKD, özellikle sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların korunmalarına, hasta ya da yaralıların sağlıklarına kavuşturulmalarına, barındırılmalarına ve beslenmelerine, hangi türden olursa olsun hayvanların ruhsal veya bedensel acılardan kurtarılmalarına yardımcı olmak ve katkı sağlamak üzere 1924 yılında resmen kuruldu.

1950'de Bakanlar Kurulu kararı ile " Kamu Yararına Çalışan Dernek" statüsünü kazandı.1973 yılında da yine Bakanlar Kurulu kararı ile derneğimize, "TÜRKİYE" sözcüğünü dernek adıyla kullanma hakkı tanındı.

Aşırı üremeye karşı, "Ölmek-öldürülmek için doğmasınlar.." sloganıyla kısırlaştırma çalışmalarına büyük önem veren derneğimiz, hayvanların da birer canlı olarak bizler gibi yaşamaya hakları olduğunun toplumumuzda benimsenmesi, onlardan daha güçlü olan insanın, hayvanların çaresizliklerinden şu ya da bu şekilde yararlanmaya kalkışmasının tartışılmaz bir "insanlık suçu" olduğunun herkesçe kabul edilmesi için çalışmaktadır.

THKD, hayvanlardan menfaat sağlama odaklı girişimlere karşıdır. Dolayısıyla THKD,

petshoplarda canlı hayvan satışına
sirklere
hayvanat bahçelerine
kürkü için hayvan üretimine
kürk ve kürklü ürünler kullanımına
insancıl koşullara uymayarak yapılan canlı hayvan nakline
avcılığa
her türlü hayvan döğüşüne ve deve güreşlerine

KARŞIDIR.













Önemli hatırlatmalar:

Tüm hayvanseverlerin duyarlı olduğu bazı konuları önemle vurgulamak istiyoruz.

1.Sokak hayvanlarının susuz kalmaması için evinizin, işyerinizin bulunduğu çevrede plastik kaplar içinde su bırakmanızı, bu suyu her gün değiştirmenizi rica ediyoruz. Geri dönüşüm için plastik toplayan vatandaşlarımızı da hayvanlar için bırakılan bu kapları toplamamaları için uyaralım. Yaz sıcaklarında özellikle önemli olan su ihtiyacı sokak hayvanlarına giderek daha fazla kuru yiyecekler, hazır kuru mamalar verildiği için bütün yıl boyunca mevcuttur.

2.Taşıt araçlarında köpek, kedi ve kuş gibi hayvanların kısa bir süre için bile olsa bırakılmamasına lütfen dikkat edin. Aracınızın camını dört beş santim açık bırakmanızın ve araç içine su koymanızın hiç bir faydası olmaz. Taşıt içinde çok kısa sürede yükselen sıcaklık nedeniyle vücut ısısı artışı sonucu hayvanınız komaya girer.

3.Tatile çıkarken yanınızda götürmek istediğiniz hayvanınızı mutlaka taşıma çantası içine koyun, ne kadar uysal olursa olsun aracınızda serbest bırakmayın.

4.Akaryakıt istasyonları ve dinlenme yerlerinde durduğunuzda taşıma çantası içinde bile olsa hayvanın kaçmaması için önlem alın.
5.Köpeklerinizi şehir içi yollarda tasma kayışı ile gezdirin.

6.Kırsal yerlerde köpeğinizi gezdirirken ağzına koruyucu ağızlık takmanızı öneririz. Böylece zehirli yahut sağlığına zararlı olacak maddeler yemesini önlemiş olursunuz.
Derneğimiz yıllar boyunca bu uyarılarda belirtilen çok üzücü olaylara şahit olduğundan bunlara önemle dikkatinizi çekmek istiyoruz. Bu hatırlatmaları çevrenize de yaymanızı rica ediyoruz.




kaynak:http://www.thkd.org/new/anasayfa.html



Bağışlarınız için banka hesap numaramız: Yapıkredi Bankası Osmanbey Cadde Şubesi 967-13208616

Hiç yorum yok: