11 Mart 2014 Salı

Yararlı ve zararlı oyuncaklar hangileridir?

YARARLI OYUNCAKLAR
Puzzle oyuncakları çocuklara sunulabilecek en iyi oyuncaklardan bir tanesidir. Puzzle oynarken çocuklar pek çok beceri kazanabilmektedir. Bu sayede de eğitimden sıkılan çocuklar bile kolayca becerilerini geliştirebilmektedir. Bu nedenle anne babaların oyuncak konusunda bu tip oyuncakları tercih etmeleri çocuklar için daha yararlı olacaktır.




Çocuklar için oyuncaklar ne kadar farklı ve karışık olursa o kadar ilgi çekmektedir. Bu nedenle rengârenk puzzle oyuncakları her zaman için çocukları cezbetmektedir. Üstelik bupuzzle oyuncakları çizgi karakterlerden oluşursa çocuklar için bu çok daha iyi olacaktır.
ZARARLI OYUNCAKLAR

Zehirli madde içeren tehlikeli oyuncaklar çocuklarımızın hayatını riske atıyor.

Kurşun, kadmiyum, antimon ve ftalat içeren toksik etkideki oyuncaklar mağazalarda satılıyor. Bunun önüne geçmek gerekiyor. Peluş, sevimli yumuşacık oyuncaklar 2 yaş ve üzeri çocukların sevdiği oyuncaklardan. Fakat yasal sınırlamaları yurt dışında mevcut. Sağlıksız olduklarından tavsiye edilmiyorlar.

Kansere yol açan bu maddeler çocukları olumsuz etkiliyor. Öğrenme güçlüğü ve böbrek sorunlarına yol açan bu güçlü maddeler kimyasallardır. Temasla çocuğa işler. 3 yaşından küçük çocuklara oyuncak verilmemelidir.

Ya da gözetim altında tutulmalıdır. Boğulma riski yüksektir. İşitmeye zarar veren oyuncaklar alınmamalı. Güçlü, mıknasıtlı olanlar da tercih edilmemeli. Oyuncaklarını yutan çocuklarda iç organ hasarı meydana gelir.


 KAYNAK:7GÜNSAĞLIK.COM

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hiç bir tane örnek oyuncak yk valla hç güzel bi sekme deil