18 Şubat 2014 Salı

Teknolojinin hayatımızdaki önemi ve hayatımızdaki yeri nelerdir?

Teknoloji bilimsel ve diğer sistematik bilgilerin pratik alanlarda sistemli bir şekilde uygulanmasıdır. Diğer bir deyişle; İnsan hayatını kolaylaştıran her türlü araç ve gereçtir. teknoloji, araştırmalar ve kuramsal açıklamalar ile uygulayıcılar tarafından karşılaşılan sorunlar arasında bir köprü kurar.

Komün halinde yaşayan ilk insanlar hep birlikte avlanır, hep birlikte oturur yerlermiş sonra tarımı keşfetmişler, tarım için gerekli aleti edevati keşfetmişler bölünmeler başlamış sona telefon cep telefonu insanları gitgide bireyciliğe itmiş kısaca insanlar hayatları zorken birbirlerine destek olurlar.Teknoloji böyle doğmuş ve hala büyük bir hızla devam ediyor.


Günümüzde, siyasi, Ekonomik ve Toplumsal etkileri açısından sanayi devrimi ile eş tutulan ve kimilerince yeni bir sanayi devrimi, kimilerince de yeni bir çağa geçiş süreci olarak nitelenen bir olguya tanık olmaktayız. Bu olgu daha ziyade iş süreci ve üretim sistemlerinin dayandığı teknoloji tabanındaki köklü değişimle ayırt ediliyor. Bu değişime paralel olarak üretimin teknoloji içeriği de giderek artıyor. Teknoloji, kas gücünü tamamen, beyin gücünü de kısmen ikame eden, diğer üretim faktörlerini ö nemli ölçüde değişime uğratan bir konuma gelmiştir. Bundan dol ayı üretim faktörleri arasındaki nispi önemi de giderek artmaktadır.

Herkesçe bilinen bir gerçek sudur ki çağ ilerlediği sürece teknolojinin yaşamımızdaki yeri büyüyor ve teknoloji bizle daha fazla birlikte oluyor. Bu da hem bizim hayatımızı kolaylaştırıyor hem de bizi de bu teknolojik aletlerle birlikte pratik zek Aya sahip birer birey yapıyor. Yalnız unutmamak gerekir ki teknoloji bir araçtır. Kendi başına bir mantığı yoktur, onu kullanan kişilerin amaçlarına hizmet eder. Bir buldozerle maden de aranabilir, bir ev de yıkılabilir.

Alıntı

Hiç yorum yok: