18 Şubat 2014 Salı

Savaşta cesaret neden önemlidir?


Cesaret önemlidir çünkü; Milli Mücadele’de kahraman kadınlarımız cephe gerisinde büyük bir çaba harcarken çok sayıda kadınımızda silahlı mücadeleye katılarak göstermiş oldukları cesaretle dünyaya örnek olmuşlardır. Dahası da var;
Atamızın cesareti Bağımsızlık Savaşı boyunca Türk askerlerine de cesaret vermiş, bu cesaretle büyük bir mucize gerçekleştirilmiştir. Cephede hep ön saflarda yer alan Atatürk, “Savaşta yağan mermi yağmuru, o yağmurdan ürkmeyenleri ürkenlerden daha az ıslatır.” demektedir. Cephane ve asker gücü olarak son derece kısıtlı imkanla ra sahip olan, yokluk ve fakirlik içindeki Türk Milleti, dünyanın gelişmiş ordularına karşı tarihi bir zafer kazanmıştır. Atatürk’ün Bağımsızlık Savaşı’nda gösterdiği sayısız cesaret örneklerinden bir diğeri de Çanakkale Savaşı sırasında Conkbayırı’nda yaşanır:
9. Tümen’e bağlı 27. Alay’ın askerlerinin Conk bayırı’ na doğru kaçtıklarını gören Mustafa Kemal, askerlerin önünü keserek sorar:
- Nereye gidiyorsunuz?
- Düşman geldi.
- Nerede?
Kaçan askerler 261 rakımlı tepeyi işaret ederler. Gerçekten de, düşman önünde hiçbir engel olmayan tepeye doğru yaklaşmaktadır. Mustafa Kemal’in yanında ise bir, iki subay ve kaçan erlerden başka hiç kimse yoktur. Kendi alayı hala Koca çimen’ dedir. Hemen kumandayı ele alarak emir verir:
- Düşmandan kaçılmaz.
- Cephanemiz yok.
- Cephanenizden daha güçlü süngünüz var.
- Süngü tak! Hücum!
- Hemen arkasından “Allah, Allah” sesleri bütün ovaya yayılır.
Kahraman Türk askeri süngüsüyle, boğaz boğaza düşmanla savaşır.
İşte vatanımızı esaretten kurtaran bu asil ruh ve büyük cesarettir. Ve bu tarihi cesaret, tüm Türk Milleti’ne örnektir. Kahraman Türk Ordusu’nun Mehmetçikleri her konuda olduğu gibi cesaret konusunda da Atamızı kendilerine örnek almaktadırlar
Cesareti Olmayan Bir İnsan Sönük Bir Muma BENZER

Cesarete ve silah gücüne kendi tarihimizden ÇANAKKALE SAVAŞINI ÖRNEK VEREBİLİRİZ. ÇÜNKÜ DÜŞMANIN GÜCÜ BİZİM GÜCÜMÜMÜZÜN TAM 5 KAT DAHA GÜÇLÜ OLMASINA RAĞMEN İNANÇ, İMAN, CESARET TÜRK ASKERİNDE OLDUĞUNDAN DOLAYI SAVAŞI BİZ KAZANDIK.
cesaretin yoksa elindeki silah neye yarar
cesaret önemli çünkü savaşmak cesaret gerektirir

Hiç yorum yok: