19 Şubat 2014 Çarşamba

İzmir’in Nüfus Yoğunluğu Neden Fazladır? hakkında bilgi



Ege bölgesinin en önemli şehirlerinden birisi olan İzmir nüfus bakımından incelenecek olursa nüfusun bir hayli yoğun olduğu gözlemlenebilir. İzmir’in nüfusu yoğunluğu neden fazladır diye merak edildiğinden dolayı bu konunun detaylarına inmeye karar verdik ve bu yoğunluğun hangi etmelerden ileri geldiğini tespit etmeye çalıştık.

İzmir ili özellikle sanayi bakımından diğer bölge illerine göre gelişmiş olduğundan dolayı iş potansiyeli bir hayli yüksektir. Çevre illerde yaşayıp işsizlikle mücadele eden ailelerin büyük kısmının iş bulma umudu ile İzmir iline göç ettikleri bilinenler arasında yer alıyor.

Nüfus yoğunluğunun yüksek olmasını sağlayan bir diğer neden ise içme suyu temininin kolay olmasıdır. Özellikle gelişmiş şehirlerde en çok ihtiyaç olan şeyin su olmasından dolayı yatırımlar su potansiyelini arttırmaya yönelik olduğundan dolayı İzmir ilinde su sıkıntısı yaşanmamaktadır. Ayrıca denize kıyısı olmasından dolayı balıkçılık ve turizm geliştiği içinde İzmir ilinin nüfusu yoğundur.

İzmir ili sanayi tesisleri bakımından zengin bir il olduğundan dolayı ticaret merkezi olarak kabul edilen bir şehirdir. Para akışının yüksek olduğu yerlerde de şüphesiz nüfus yoğunluğu fazla olur.

Asıl nüfus yoğunluğunun yüksek olmasını sağlayan en önemli husus iklimin yaşam sürmeye elverişli bir yapıda olmasıdır. Özellikle yaz aylarının aşırı sıcak geçiyor olmasından dolayı İzmir ilinde yaz turizmi gelişmiş ve bu durumda nüfus yoğunluğunu arttırmıştır.

Kaynak:web

Hiç yorum yok: