5 Aralık 2013 Perşembe

Toplama işleminin günlük yaşamımızdaki önemini araştırınız

Toplama işleminin günlük yaşamımızdaki önemi nedir?

Toplama işlemi hayatın her alanında kullanılmaktadır.bakallarda,marketlerde,alışveriş merkezlerinde,bankalarda,inşaat sektöründe ,pazarlarda kısaca alışveriş ve hesaplama olan her alandatoplama işlemi kullanılmaktadır.Toplama işlemi olmasaydı hiç sayılar olmaz alışveriş yapılmaz hesaplamalar olmazdı.bütün işlemlerın temeli toplama işlemidir.bölme bir toplama işlemidir.çarpma bir toplama işlemir.Sonuç olarak toplama işlemi olmasa hiç bir işlem yapılamaz.

Bir matematik işlemi düşününki onu günlük hayatımızda bolca kullanalım. Ve yine bir matematiksel işlem düşününki o bütün bütün işlemlerin temeli olsun. Bahsettiğimiz bu işlem toplama işlemidir.
Günlük hayatımızda bolca kullanırız. Okula gideceğimiz zaman saat hesaplarken markette alışveriş yaparken ve para üstü alıp verirken matematikteki toplama işlemini kullanırız. Tabi bu örnekleri artırmak mümkün.
Ayrıca toplama işlemi bütün işlemlerin temelini oluşturmaktadır. Sınavdan aldığımız notları toplayıp ikiye bölerek yaptığımız ortalama hesaplama işleminde bile toplama işlemini kullanırız.
Kısacası demek gerekirse toplama işlemi hayatımızın her anında vardır ve aktif olarak kullanırız. Bu da bu işlemin öneminin artmasında oldukça önemlidir.
Eğer toplama işlemi olmasaydı kimse saatleri hesaplayamaz para üstü alıp veremez ve en temel işlemleri yapamaz durumda olurdu ve bu da gerçekten çok zor olurdu.

Hiç yorum yok: