17 Kasım 2013 Pazar

Sevgi ile ilgili bir kompozisyon örneği farklı bir kompozisyon 6.sınıflar için

                                                           SEVGİ

Sevgi ne demektir,sevgi  yaratanın insanlara verdiği en güzel duygudur.anne çocuğunu sever çocuk annesini sever ve bütün bu sevgiler karşılıksız olur. Karı kocasını koca karısını ve en güzeli de sevgiliye duyulan özlemdir bazıları öyle sever ki ama sevgilinin sevildiğinden haberi yoktur.Bazısı da ölesiye sever ama sevdiğine kavuşamadan ölür.Bütün hikayeler sevgi üzerine yazılmıştır.En büyük sevgi ise yaratana duyulan sevgidir.Yani sevgisiz yaşanmaz.Bütün kainat sevgi üzerine yaratılmış ve sevginin yüzü suyu hürmetine durmaktadır.Tabi bir iki sevgilinin arasını açmaya çalışan şeytanlar vardır.Bu kişiler sevgililer kavuşmayınca mutlu olurlar.
Sevgi ilk ailede başlar. Çünkü; ailemiz bize sevgi verir ve öğretir yani bize değer verirler. Daha sonra ailemizden öğrendiklerimizi arkadaşlıkta sergileriz. Arkadaşlıkta ise şunları öğreniriz dürüstlük,saygı v.b. duyguları öğreniriz. Topluma geçtiğimizde ise bütün öğrendiklerimizi toplum içinde sergileriz. Bütün bu yazdıklarıma örnek olacak tek kişi Mustafa Kemal Atatürk 'tür. Atatürk hem ulusuna hem ailesine ve son olarak çocuklara değer vermiştir.Özellikle vatanını ve milletini çok sevdiği için vatanını düşmanlardan korumuş sevgisi dolayısıyla kendini vatana adamıştır.Bunun için başarılı olmuş ve Türkiye cumhuriyetini kurmuştur.
 Sevmek ,karşılıksız sevmek insanı yüceltir ve sonsuz mutluluğa ulaştırır.Mutluluğa ulaşmak için sevgiyle savaşmalı ve sabırlı olmalıyız ki vuslata ulaşalım .
Sevelim sevilelim hayatımızda mutlu olalım fakat bunlar kolay değil!
yazarı:Muharrem Çakan


Hiç yorum yok: