11 Nisan 2013 Perşembe

Toprak Dede Orman Kahramanı Oldu

Kısa bir süre önce Alternatif Nobel ödülü alan TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Toprak Dede Hayrettin Karaca, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ‘Orman Kahramanı’ seçildi. Hayrettin Karaca ödülünü bugün İstanbul’da yapılmakta olan BM 10. Orman Forumu’nda alacak.



"Türkiye Çöl Olmasın" diyerek çıktığı bu doğa yürüyüşünde, TEMA Vakfı'nı kurarak Türk insanının doğa ile tekrar barışmasını amaçlayan Toprak Dede; ülkemizin o günlere göre çok daha duyarlı bir halka kavuştuğunu düşünüyor. Toprak Dede Hayrettin Karaca; BM tarafından kendine verilen yeni ünvanın ardından yaptığı açıklamada ormanın ağaçlar topluluğu değil, yaşayan bir ekosistem olduğunun altını çizdi. Ormancılıkla ilgili yapılan bir yanlışlığı şu sözlerle eleştirdi:

“Ormanda yol yapılmaz, orman işletilmez. Bunu anlatamıyoruz. 50 ağaç diken ‘ormanım oldu’ diyor. Buna plantasyon derler. BM’nin bu faaliyeti bu gerçeğin anlatılmasına hizmet edecektir.”

Toprak Dede'mizi kutluyor, uzun ömrü boyunca gerçekleştirdiklerinin takipçisi ve devam ettiricisi olacağımıza söz veriyoruz.

kaynak:gazete haber

Hiç yorum yok: