16 Ocak 2009 Cuma

BİRİNCİ SINIF OKUMA ETKİNLİKLERİ

Resai Aydın İlköğretim Okulu
Okuma Çalışması





Vakvak ile Vikvik


Ayşelerin evlerinin bahçesinde havuz vardı. Ayşe iki tane ördek yavrusu aldı. Birine Vakvak, diğerine de Vikvik adını verdi.
Ayşe, ördeklere çok güzel bakıyordu. Her gün onlara yem veriyordu. Yavru ördekler kısa süre içinde büyüdüler.
Havanın çok güzel olduğu bir gün Vakvak ile Vikvik yaramazlık yapıp havuzdan kaçtılar. Yürümeye başladılar ve bir süre sonra yollarını kaybettiler. Hava kararmıştı. Bir ağacın dibine sindiler. Gecenin sessizliğinde her ses onları korkutuyordu. Evden kaçtıklarına pişman olmuşlardı.
Bir süre sonra kendilerine yaklaşan bir ışık gördüler. Korkuları daha da arttı. Birbirlerine iyice sarıldılar. Işık yaklaşınca Ayşe ile babasını fark ettiler. Vakvaklayarak, kanat çırparak Ayşe’ye koştular.
Bu macera kulaklarına küpe oldu. Bir daha evden ayrılmadılar.

 Okuyacağınız metinde özel adlar yanlış yazılmıştır. Bunların altını kırmızı kalemle çizin. Düzelterek boş satırlara yazın.
Selin ile Korsan

Selin o gün çok üzgündü. Yeni bir eve taşınıyorlardı. eliften, eceden, mertten ve diğer arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalacaktı. Sonunda kamyon geldi. Bütün eşyaları kamyona taşınıyordu. Yatağı, minik sandalyesi, bisikleti, oyuncak kutusu, bebekleri, kitapları… Ama selinin şirin köpeği korsan, ortalarda görünmüyordu. Selin, annesinin yanına koşup “ Anne, korsanı gördün mü?” diye sordu. Annesi, Korsanı görmediğini söyledi. Selin hemen arkadaşları elif, ece ve merte haber verdi. Birlikte korsanı aramaya koyuldular. Sonunda, onu diğer köpeklerle oynarken buldular. Selin, arkadaşlarına teşekkür ederek onlarla vedalaştı ve oradan ayrıldı.

Hiç yorum yok: